Kayıp başvurusu üzerine başlatılan aramalar, Kerimler Köyü mevkiindeki su kuyusunda bulunan kadın cesediyle son buldu. Yapılan incelemede cesedin, pazar gününden bu yana haber alınamayan Hasret Akkuzu’ya ait olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Akkuzu’nun cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
3 tutuklama
Soruşturma kapsamında jandarma ekipleri tarafından 6 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Deniz Boyacı’nın abisi, yengesi ve bir arkadaşı “yardım ve yataklık” suçlamasıyla tutuklanırken, diğer 3 kişi adli kontrol veya serbest bırakma kararıyla salıverildi. Olayın baş şüphelisi Deniz Boyacı hakkında ise soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Gözyaşları içinde defnedildi
Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hasret Akkuzu’nun cenazesi, dün akşam saatlerinde ailesine teslim edilerek Çaycuma’nın Kızılbel Köyü’ne getirildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından genç kız, aile mezarlığında dualarla toprağa verildi. Cenazeye Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Turunç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hasret’in yakınları cenazede güçlükle ayakta dururken, olayın takipçisi olacaklarını belirten köylüler ve vatandaşlar “bu acının sonuna kadar aydınlatılmasını” istedi.
