Kaymakam Çorumluoğlu`ndan açıklamalar!

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, basın mensuplarıyla biraraya gelerek; 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı planlamalarını açıkladı..

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatay mimari

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Kampüsü konusunda avam projesinin İTÜ tarafından çizildiğini ve gerekli değişikliklerin yapıldığını belirten Kaymakam Çorumluoğlu, yarın Vali Erdoğan Bektaş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ETSO Başkanı Arslan Keleş,  BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı ile yapılacak toplahtı sonrası proje kapsamında startın verileceğini kaydetti. 

Söz konusu kampüs temelinin en kısa sürede atılacağını hatırlatan Çorumluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği tarzda yatay mimari ile 3 katı geçmeyecek şekilde fakültelerin yapımına başlanacağını anlattı. 

 

İlçedeki özel yurtlar da ekonomik sıkıntıda

Kaymakam Çorumluoğlu, "6 yıldan beri yapılmayan üniversite kampüsü ile birlikte öğrenci sayısını arttırılmalıyız ki, yurtlar da artsın. Bugün özel yurtlar ekonomik sıkıntıda. 100 öğrencisi olan yurttaki sayı 40'a düşüyor. Ereğli'ye KHK'da gelmeli. Herkes çocuğunu özel yurtlara veremiyor. Bu işin finansmanı el birliği ile sağlayacağız. Erdemir'de olacak, hayırseverler de, ticaret ve sanayi odası da. Temel atmadan bu işler yürümüyor.

2 tersaneye tahsis yapıldı, işçi sayısı artacak!

İlçemizde tersanelerde canlanacak. 4 tersaneden Ustaoğlu ve Ereğli Gemi olmak üzere 2 tersanenin tahsisi ve tapusu milli emlaktan çıktı. Bu tapu ile sipariş aldıklarında bankalara teminat verebilecekler. Tersanelerdeki işler açılıyor. Şu an bazı tersanelerde 800-1000 kişi çalışıyor. 2007'li yıllarda 7 bin kişinin çalışması günlerine geri dönülmesinin ışığı var. Ereğli'nin çocuğu gidiyor, Tuzla'da çalışıyor. 

Bozhane Limanının bölgeye taşınması gerekiyor 

Tersanelerle birlikte Ereğli Belediyesi'ne ait Bozhane Limanı'nın da o bölgeye taşınması gerekiyor. Çünkü ben halkımızın güvenliği için Bozhane Limanı'na TIR'ların girip çıkmasını istemiyorum. Bu tırlar hem sahil yolunda trafiği kitliyor, hemde vatandaşın güvenliğini tehdit ediyor. Geçen gün Tatoğlu Kültür Merkezi'nden sahile yarım saatte ancak gelebildim. 

RTE'de "Erdemir Ereğli'ye yüzünü dönmeli' dedi

Erdemir ve belediye arasında zaman zaman yaşanan yaşanan gerginliğe ve kavgalara taraf değilim. Erdemir'in bugün yaptığı yanlış olabilir, belediyeninin de haklı tarafları olabilir. Bizim de ilçemiz adına limanı tahsis ettiğimiz Erdemir'den bazı beklentilerimiz var. Ereğli'ye gelen Cumhurbaşkanımız Erdoğan buradaki konuşmasında, "Erdemir Ereğli'ye yüzünü dönmeli' dedi. Kimsenin bu sözün üstüne söz söyleme imkanı var mı? Ben hem belediye, hemde Erdemir adına olumlu gelişmelerin olacağını biliyorum. 

İlçede trafik konusunda zayıfız ve sınıfta kaldık

Ereğli'nin trafiği konusunda bizlerde gerekli çalışmaları yapıyoruz ancak bu konuda başarısız olduğumuz yerler var. İlçemizde trafik konusunda bir keşmekeş yaşanıyor. Özellikle şehir merkezinde bir ihmalkarlık var. Yeni emniyet müdürümüz de atandı. Bu şehirde kavşaklara araç park ediliyorsa bunda bizimde ihmalimiz var. Özellikle Meydanbaşından Atatürk Anıtı önüne kadar ciddi bir trafik tıkanması yaşanıyor. Trafik konsunda zayıfız ve sınafta kaldık. Herkes kurala uyacak. Uymayanlar da ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. 

Elmatepe'de ciddi bir sıkıntı var. Çözüm üstgeçit

Elmatepe'de ciddi bir sıkıntı var. İlçemizde trafik kazalarında yaşanan can ve mal kayıplarına üzülüyoruz. Burada geçen gün canlarımız yandı. Kent Konseyi Başkanı ve CHP Ereğli İlçe Başkanı ile birlikte açıklama yapıldı. Saygı duyuyorum. Bizde Valimiz ile oradaki  durumu ve sıkıntıyı yerinde gördük.  Çözüm ise buraya bir üst geçit yapılması. Tellere karşıyım ama amacımız buraların tel örgülerle kapatılarak vatandaşımızın canının yanmasının önlenmesi. 

Ereğli Devlet Hastanesi'nde 772 bin kişi tedavi oldu

Ereğli Devlet Hastanesi'nde acil servise 2018 yılında 259 bin başvuruda bulundu. Bu rakam geçtiğimiz yıl 268 bine yükseldi. Polikliniklerden 2018 yılında tedavi için başvuran hasta sayısı 750 bin olurken bu rakam 22 bin artışla 2019 yılında 772 bine çıktı.  Servislerde yatan hasta sayısı 2018 yılında 19 bin iken 2019 yılında bu rakam 18 bin 600'e geriledi. Bu gerilemedeki neden uzman doktorların gelen hastaları yatırmamasından kaynaklandı.

Doktor konusunda Zonguldak, Kdz. Ereğli'den kötü

Kardioloji doktoru sorunumuz var. Ocak ayının son haftasında arkadaşımız atandı, göreve başlayacak. Bizim geçici görevle gelen kardiyoloji doktoru değil asil kardiyoloji doktorumuz olacak. Zonguldak bu konuda oldukça kötü, il ve ilçede de sıkıntılar var. Bu ilçe bu sayıları ile bir kardiyoloji doktorunu gerektiriyor. Biz o atamadan da ziyadesi ile memnun kaldık. Plastik cerrah görevine başladı. Ultrasona bakan arkadaşlarımız 3 taneydi, bu sayı 4'e çıkacak. Göğüs doktoru anlamında da 1 kişi var, 1 kişi kadrosu açıldı. 

Ellleri öpülesi anneden hastaneye 500 bin TL bağış

Burada ismini vermeden hayırsever bir büyüğümüz, 85 yaşında. Kendisi isminin verilmesini arzulamadığı için ismini vermiyoruz. 5 Adet vantilatör yani solunum cihazını hastaneye bağışladı. Biz dışarı gidecek 5 kişiyi de burada tutabilir hale geldik. Bunun maliyeti 308 bin lira. Hayır sever koltukları beğenmedi, değiştirdi. Diğer bir sorun vardı onu da çözdü. KDV'si ile birlikte toplam 500 bin liraya yakın hayırsever annemiz hastaneye sağlık alanında bağışta bulundu. 5 Vantilatör 5 kişinin daha burada solunum cihazına bağlanması demektir. İşte bize böyle insanlar lazım"



  • Cuma 17.4 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.7 ° / 6.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 8.1 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Zonguldak nöbetçi eczaneleri